Reprofotografering

Allt börjar med reprofotografering av hög kvalitet

Att avbilda och mångfaldiga konstverk har gjorts på många sätt genom åren. Litografiskt tryck är kanske det mest kända, men denna teknik och flera andra ersätts nu alltmer av Fine Art Print. En grundläggande förutsättning för all modern reproduktion är förstås reprofotografering (en fotografisk eller inskannad bild) av mycket hög kvalitet.

Rätt arbetsmetoder

I vår fotoateljé jobbar professionella yrkesfotografer med senaste teknik och modern utrustning. Vi fotograferar av eller scannar in dina verk och digitaliserar och eventuellt retuscherar bilderna utifrån hur de sedan ska reproduceras.

Våra fotografer och bildtekniker har lång erfarenhet av att fotografera allt från kolteckningar till oljemålningar, akvareller och skulpturer, med den ljussättning som krävs för bästa resultat. Vi tar emot och fotograferar av konstverk i alla typer av teknik, såsom keramik, skulptur, målningar, textilkonst, vävnader, glaskonst, o s v. Du bestämmer själv om du vill ha resultatet digitalt eller printat.

Äldre och nyare verk reproduceras

Kanske har du färgnegativ, svartvita negativ, diabilder eller glasplåtar som du önskar omvandla till en tryckt eller digital bild. Eller så äger du äldre blekta eller skadade fotografier, kartor, sjökort, målningar eller liknande och vill rädda dem för eftervärlden.

Bildskatter funna på en vind eller ärvda av en släkting kan vi exempelvis omvandla till inramade tavlor. Önskar du reproducera en bild för att sedan trycka den på tyg, t ex en T-shirt, så hjälper vi dig med det också.

Vi tar också emot eventuella försäkringsärenden och lämnar in prisförslag till ditt försäkringsbolag.

Modern efterbehandling

Den digitala efterbehandlingen av bilderna görs i ett kalibrerat och ICC-styrt färgflöde. Allt för att göra konstverken rättvisa och skapa reproduktioner med bästa möjliga skärpa och färgåtergivning.

Kontakt

E-post:  info@bildaram.se

Telefon: 042-26 06 85

Adress: Rååvägen 82 A, 252 70 Råå

Gratis parkering precis utanför verkstaden.

Öppettider - Sommartider 1/5 - 31/8

  • Måndag   10 - 17.00
  • Tisdag      10 - 17.00
  • Onsdag    10 - 17.00
  • Torsdag   10 - 19.00 Kvällsöppet
  • Fredag     10 - 17.00

Semesterstängt veckorna 29-31

Välkomna åter måndag 5/8!