Ramverkstad

En Ramverkstad med genuin hantverkskänsla

Bild och Ram på Råå arbetar med de flesta typer av inramningsjobb för akvareller, teckningar, fotografier, Fine Art Prints, litografier och målningar. Vår ramverkstad erbjuder även olika typer av objektinramningar. Med hantverksmässig precision ramar vi in och skyddar dina verk för framtiden.

Nya inramningar och restaurationer

I vår ramverkstad arbetar vi med kvalitetsinramningar och använder enbart material som garanterar högsta kvalitet vid inramning och skydd av bilder. Genom att kombinera rätt arbetsmaterial med rätt arbetsmetoder för vi en gammal fin hantverkstradition vidare.

Vi skär passepartouter, spänner upp målningar och canvasprintar på kilram, byter trasigt glas, kontrollerar äldre inramningar och byter till syrafria passepartouter så att din konst på papper bevaras för framtiden.

Före 1980 användes i allmänhet inte syrafri kartong hos svenska konstinramare. Man bör därför vara uppmärksam på konst som är inramad före denna tid. Säkra tecken på felaktiga materialval är gulnad passepartout med mörk snittyta eller bruna fläckar och missfärgningar på bild och passepartout. Vi hjälper dig att byta till rätt material.

Hos oss blir du alltid erbjuden reflexfritt glas av finaste kvalitet med UV-skydd upp till 92 procent. Samma glaskvalitet som används av de flesta museer och gallerier.

Ett brett urval

Varje ram tillverkas för hand, med olika mått och i olika material. Därför har vi exempelvis ingen fast prislista. Om du kommer in kan vi dock snabbt ge dig en exakt offert på den aktuella inramningen. Ett brett sortiment av träramar i standardstorlekar finns också att köpa direkt i vår butik om du så önskar. Vår fyndhylla med 30% på ordinarie pris är alltid välfylld, här hittar du blandade ramar för att exempelvis skapa ett bildkollage på din vägg.

Våra kunder är såväl företag och konstföreningar som privatpersoner och konstnärer. Vi arbetar i första hand i Nordvästra Skåne, verkstaden ligger på Råå strax söder om Helsingborg. Men vi har även kunder i Öresundsregionen och i andra delar av Sverige och Norden.

Kontakt

E-post:  info@bildaram.se

Telefon: 042-26 06 85

Adress: Rååvägen 82 A, 252 70 Råå

Gratis parkering precis utanför verkstaden.

Öppettider - Sommartider 1/5 - 31/8

  • Måndag   10 - 17.00
  • Tisdag      10 - 17.00
  • Onsdag    10 - 17.00
  • Torsdag   10 - 19.00 Kvällsöppet
  • Fredag     10 - 17.00

Semesterstängt veckorna 29-31

Välkomna åter måndag 5/8!